Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ*



* του Μανόλη Μακρυγιωργάκη
Μέλους ΔΣ Συλλόγου Πολυτέκνων




Με το νέο νόμο 3454/2006 που αναφέρεται στην ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας, ορίζεται ότι η πρώτη Κυριακή του Νοέμβριου, καθιερώνεται ως ημέρα γιορτής για την πολύτεκνη οικογένεια.
Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχεδιάζει και οργανώνει δράσεις και εκδηλώσεις εορτασμού της πολύτεκνης οικογένειας, σε όλη την Ελλάδα.
Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Ηρακλείου, για δεύτερη χρονιά, με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, γιορτάζει αυτή τη σημαντική ημέρα, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στο Ασήμι, υπό την αιγίδα του Δήμου Κόφινα, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την πολύτεκνη οικογένεια όπως της αξίζει.
Αυτή την ημέρα τιμούμε και αναγνωρίζουμε την πολύτιμη προσφορά των πολυτέκνων στην κοινωνία μας.
Είναι ημέρα επιβράβευσης των πρωταθλητών της ζωής, του έμψυχου υλικού που συμβάλλει στην αναγέννηση και ευημερία της πατρίδας μας.
Είναι ημέρα τιμής για την πολύτεκνη μάνα, τη μάνα του χθές, του σήμερα, του αύριο. Τη μάνα που είναι πηγή ζωής, αιμοδότης της οικογένειας, της κοινωνίας, του έθνους μας.
Η προσφορά των πολυτέκνων είναι μεγάλη και γι’ αυτό το λόγο δικαιούται την αποτελεσματική μέριμνα της πολιτείας αλλά και χρειάζεται την πραγματική αλληλεγγύη από όλους τους φορείς.
Με ορατό τον κίνδυνο της δημογραφικής κατάρρευσης, είναι ανάγκη να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών αλλά και να δοθούν κίνητρα στους νέους ανθρώπους για τη δημιουργία νέων πολυμελών οικογενειών.
Η καταπολέμηση της υπογεννητικότητας πρέπει να είναι άμεση, ώστε να υπάρχει έμψυχο δυναμικό, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας για τη συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
Ως μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ηρακλείου εκφράζω την αγάπη μου και την ευγνωμοσύνη μου στα μέλη του Συλλόγου, τα οποία είναι οι πρωταγωνιστές της κοινωνίας μας.
Τους εύχομαι Χρόνια Πολλά και καλή συνέχεια στους κοινούς μας αγώνες για μια καλύτερη και δημιουργική ζωή.